There was an error in this gadget

Sunday, April 25, 2010

tik...tik tik.. tik tik tik....

hihihihi... apesal tetiba je gelak ni!! hihihi, aku sebenarnya nk bg tau tik...tik tik... tik tik tik.. tikkkkkkkk tu... tp xtau la cara penyampaian aku ni bleh difagami ke x... TIK TIK TIK tu sebenarnyer air ujan yg jatuh menimpa bumbung umah aku n seluruh kawasan kota bharu pada hari ini dari pagi sampai ke petang.. time aku tgh wat blog ni pun ujan lagi... aku nk amek pic tp kamera lak low bat3... patutla 2-3 ari lepas panas sampai smua bleh berckp:- 1) "aku jemur baju kul 7pg, jam 10 pg dah leh lipat.." bagi ibu2 or suri rumah mst hepi xingat la coz baju cpat kering.. ummi kat umah pun suka sampai bsuh baju pun 3kali 1ari.. suke aper!! 2) "panas ari ni, 3 kali mandi doh.." tuu dia!! 3 kali mandi 1ari.. mst k0rang baca xterkejut coz rmai je mandi 3kali 1 ari.. masalahnYe dia mandi 3 kali tu belum masuk maghrib lagi... asar pun xmasuk lg.. zohor pun belum... mau nYer aku xterkejut.. 3) "sedap minum air batu ni.." air batu ni ais la.. sirap ke, milo ais ke, bandung ker or sky juice ke, ala yg truk ais... klo panas2 ni mmg kdai minuman laku... ais pun abis dlam peti.. xhenti2 minum sampai berjug2 jg lah buat.. 4) "ko jgn balik, tdo je kat luar".. ni bukan menghalau tp luahan kemarahan seorg abg yg dah BESAR kat adik dia yg masih kecil.. iye la.. ari xujan, panas je.. suke la dia main sampai xingat blik umah.. lagi2 klo ujung minggu.. ari ni bila dah ujan dr pagi td sampai la skung, smua senyap je.. budak2 pun xkuar umah.. baju pun xda tergantung kat ampaian, kedai minuman pun sepi n air kat bilik mandi pun aku rase xkering... hihihi.. ujan rahmat.. panas yg lepas rupernyer ader makna.. DIA nk turun kan ujan.. ujan pun xmengganas, co00ool jer.. alhamdulillah... bila cam ni teringin plak aku nk tengok 'rainbow'.. dah lame xtgk.. tgk rainbow sambil makan aiskrim vanila + choclate syrup + choclate chips + hasel nut + mashmallow = yummy3

runGutan laMe..

sepatutnYer aku paparkan rungutan ni pd 17 april lalu tetapi masa yg diambil untuk aku paparkan kerana masalah 'kemalasan' aku nk citer n jari aku cam dah aku.. so, aku buat keputusan tok citer skung.. nak cakap rungutan cam xbetul sgat tp mybe 'kesyahduan' yg menimpa jiwaku ini.. waaa.. cam syahdu aku baca.. wakaka.. rase2 rmai antara member aku menerima nasib 'kesyahduan' yg same ari tu k0t.. xpun beberape ari lepas tu.. bukan sebab masalah pitis yg dah kering kat bank, bukan sebab beras dah abis dlam balang, bukan juga sebab ikan or ayam yg mahal tp sobabnye adalah.... huhuhuhu.. KAMI fail tok KPLI!!!! aku sodih yg xteramat sgt coz aku xberharap dapat tp kuciwa mula terase bila rmai yg berharap xdpt sampai dah benci ngan KPLI... cian.. da member yg same2 xdpat sms kat aku "xpe la da.. xdok rezki kito kot.. cuba lagi thn depan.. hahaha" wah! gelak dia mcm sgt co0l, menyebabkan aku yg sodih leh gelak.. yup, try next year.. tu pun klo aku rajin isi borang lg yer nap.. da gak yg pernah g interview dulu citer kat aku psl pengalaman dia intebiu KPLI dulu " ala br je mintak sekali sedih nape?? aku dah g dulu, ko tau org tu ckp kat aku b4 kuar ape? adik muda lg kan, kite bg kat akak2 n abg2 dulu k" adush!! sodih dia dgr.. pe2 pun kepada sesiapa yg xberjaya n senasib ngan KAMI ni, diharap terima kenyataan bahawasaNya KITA antara org2 yg bertuah kerana, xperlu menghabiskan minyak, masa, tenaga, pikiran or wat so ever tok preparation KPLI or DPLI nanti... kepada yang berjaya pula jgn sia2 kan peluang yg ader n diberi kepada anda n aku doa2 semoga kalian berjaya dengan cemerlang, gemilang n terbilang...

Monday, April 12, 2010

$elamat BertuNang Dzue & HafeeZ

Terlebih dahulu aku nk mohon maaf pd cik n encik ( Nur dzue azleeyna & mohd hafeez) yg bertunang ni coz br ari ni dpt show korang nyer pic tunang kat blog aku yg xseberape ni... sebenarnya aku br je da peluang nk bg tau kat sini coz pic dorng aku br dapat... klo inform xda pic nanti xberseri lak blog ni... bila xberseri malas aku nk tgk n tulis.. bila malas nk tgk n tulis xda la crita kat sini kan... arrr aku dah merapu da... okeh, majlis ni diadakan di umah dzue bertempat di Tawang, kelantan.. bukan Tawau k.. tau la ko tu ank sabah... tarikh tunang 19 mac 2010 klo di singkatkan jadi 19.03.10.. slalu org wat mjlis mst da pilih tarikh kn??? aku pun xtau ape yg best sgt.. tp jgn risau tarikh dorg xda kena-mengena ngan aper2 k... jgn lak da yg curik wat no ekor lak... naya aku pun subahat kang... xpasal2 dosa free... majlis ni bermula jam 3pm tp disebabkan semangat setia kekawan yg ader ni aku bertolak kul 1.30 after zohor... jarak umah dia sebenarnya kejap je tp aku yg terlalu terer geog ni menyebabkan terkandas sampai hampir jam 3pm.. nasib sempat klo x, curi2 masuk ikut dapur la... dzue yg cantik yg sememangnye cantik tu pakai bju putih.. ari ni da org sarung cincin... waaaa xcayernyer aku... siap dapat bunga tu dia kasi same ngan cincin, kek, kain and da lagi la...

dr dzue buat hafeez

dr hafeez untuk dzue

lagi pic

aku pun nk masuk pic gak!!!

apiz pun dapat adiah gak ari tu.. puding, cincin, kek, n aku da lupe da.... snap pics jap lg k... klo xda prob ngan video tunang skali aku try msukkn... insyallah... akhir kata dr aku "TAHNIAH"

ape jadi 10april??

ape jadi 10 april ari tu??? sepatutnya aku da test SPA tp aku xdpat menghadirkan diri atas sebab2 yang terhalang and dihalang.. ape pun reas0n dia aku xmo citer klo da wartawan or paparazi yg tny nanti k... cam biase ayat artis "NO KOMEN"...(^__^)

Thursday, April 8, 2010

$emanGat yg hiLang

huhuuhuhu.. semangat aku yg hilang.. dah makin nk dekat ngan due exam SPA ni semangat aku makin hilang. jiwa pun xtenang pk nk g ke x... waaa.. ari ni rmai lak yg sms tny pasal exam tu. bleh lak dorang pun rase cam aku. xnak g exam... ish cam ne ni. aku dah xtau nk wat pilihan yg mane. rase malas nk amek exam coz aku tau peluang dia tipis tok berjaya so, beter aku xyah g. nak2 lagi xyakin n xready nk amek exam. tu yg sebenar2nya problem aku.. tp bila pk2 blik rugi lak xgi amek coz xmencabar la klo xamek exam. cam ne nk taw ape que dia kn?? at least aku leh taw cam ne rupe que dia. cam doremon ke, cam sponge bob ke or cam pink panter.. hua3 kite tgk la mo0d esok malam cam ner...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...