There was an error in this gadget

Friday, August 20, 2010

K.A.M.I

salam.... pada cik ngah.. cik nah... pak do... and adik ain... jgn jeles k....

Wednesday, August 18, 2010

seSiape yg Lahir 1975-1989

KALAU KORANG LAHIR PADA TAHUN 1975-1987.. MESTI KORANG INGAT NI Kita membesar dgn menonton G-Force, Transformers, Thundercats, Silver Hawk, Woody Woodpecker, Chipmunks n Mickey Mouse. Not to forget Ninja Turtles, Mask, Smurfs dan Voltron. lg satu Gaban. Berus gigi time waktu rehat kat skolah rendah?....hmm, mesti pegang cawan warna-warni kan . mencangkung kat tepi parit dgn classmates semua kat seblah... ingat tak, misi kat skolah masuk kelas dgn list dentist appointment. Pastu bunyi gigi member kite kene gerudikat bilik sebelah. ada gigi yang berlubang, kene laa tampal. ni sure korang igt...program minum susu di skolah. nak galakkan budak2 time tuh minum susu. sekotak 30 sen jek beb..... cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembaris panjang warna kuning tu. Pukul tapak tangan... kan ? semangkuk mi sup ke, mihun sup ke, 50 sen jek kat kantin. time skolah menengah, korang sure beli kasut skolah Bata BM Turbo atau Pallas Jazz. ada yang suka kasut high-cut yang buatan ch ina tu...ada yang suka stoking tebal laaa........ internet? email? Menda alah ape tu? CD? ape tu? kaset tape penah laa dgr.. Tiket wayang pun 5 Hengget je. kite pegi kedai runcit, beli Cikerdis, Mamee , Kum Kum, UFO, O-Ya, Ding Dang chocolate balls yang ada ma ina n kat dlm die, 'telur' keras warna warni, 'rokok' chewing gum, KIKI Bubble Gum. tak dilupakan, 'TiKam'. bile dah abih exam, main Monopoly la, Donkey la, Happy Family,ping-pong laa dlm class.. tapi bunyi loceng laa yang paling best skali. boleh beli aiskrim ngan apek kat luar skola tuh.... lagi satu loceng masa nak pegi rehat. tinggal kan keje skolah, jom kita pegi makan. budak2 yg dpt Rancangan Makanan Tambahan (RMT) mesti kluar awal. lagi satu yang seronok mase time Pendidikan Jasmani, PJ. main bola laa, rounders laa.... perma ina n kegemaran, main guli, batu seremban, penutup botol, batang aiskrim, 'Pepsi Cola one-two-three' , 'Police & Sentry', main kejar2 duduk..... kita h ila ngkan dahaga dgn aiskrim 10 sen. Yang tube aiskrim, ada byk2 color tu.kalau nak makan, kene patahkan kat tengah2 die! lipat kertas kecik2, pastuh buat lastik. hmmm..ni pun kita main dulu ni. baling2 kapur laa. hmm...budak2 skarang, bagi diorg, diorg mane penah dgr lagu 'We Are the World, We Are the Children...' dan lagu 'Uptown Girl' yang diorg tau, yg Westlife nyanyi.......bkn Billy Joel nyanyi... bagi diorg, ada satu je Jerman kat dunia ni, dan ade satu je Vietnam.. AIDS wujud sejak diorg lahir. CD pun wujud time diorg lahir. Michael Jackson dah putih dah time tu. Diorg percaya Spiderman dgn Incredible Hulk tu filem2 baru. Diorg tak bley bayangkan skrin hitam putih utk sebuah komputer. Diorg tak penah tau pun 'Atari' dgn 'Game & Watch'. Diorg tak percaya penah ada TV hitam putih..... dan diorg skarang tak reti nak switch on TV kalau xde remote control. dan diorg tak paham macam mane kite boleh survive dkt universiti tanpa handphone..... hmm...jom kite check, kite ni dah tua ke: 1. korg paham ape yang korang baca kat atas ni, dan korg sure tersenyum 2. kebanyakan member2 skolah menengah kite dah kawin 3. korg sure pelik bile nengok bdak2 kecik main komputer, selamba je 4. kita geleng kepala bile nengok bdak2 skolah menengah guna handphone 5. kita dah tak byk sembang2 dgn member melalui telefon lagi setiap hari 6. bile jumpe member lame dari semasa ke semasa, seronok bile bersembang pasal cerite2 lame, cerite2 kelakar yang kite alami mase dulu time kecik2, nakal2 dulu... 7. last skali, bile dah bace testimonial ni, korang akan terpikir utk forwardkan dkt member2 lame korg.Sure diorg suke punye laa...heheh tapi apa yang pentinglahkan..bila kenangkan saat ni semua dgn mendalam.. mgkin ada diantara kita mengalirkan air mata.. yelah mana taknya bebudak zaman skrg walhal anak sendiri pun takkan lalui zaman yg sebegitu lagi.. sayangnya masa begitu pantas berlalu....Dimanakah kita sekarang??? Yang penting kenangan tuh xkan aku lupakan sampai bila -bila ... (JUGA AMEK DLM EMAIL)

Tuesday, August 17, 2010

degil kah budak ini???

buah cempedak di luar pagar, ambil galah tolong jolokkan, saya budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan... masih ingat pantun ini.. orang yang minat seni or berjiwa klasik pasti xlupa kn.. pantun ni klo kasi kat org besar memang la paham... tapi klo bgtau kat budah kecik, dorang bgr cam nyanyi lagu... bintang-bintang di langit sungguh indah rupanya tinggi dilangit sana menghiasi angkasa bintang-bintang di langit sungguh indah rupanya.. klo nyanyi lagu ni sure bdk2 akan faham kan.. tp klo aku baca pantun tadi.. hrmm okeh.. now, aku tau korg sure xpaham ape aku nk bg tau kn... actually, budak2 yg umur 2thn ke bawah.. klo kiter ajar.. or bg tau ape2 dorg mst blur.. or wat2 cam xtau ape2... or adakah dorang DEGIL... now tgk vc anak sedara aku ni.. samada xpaham.. degil.. ego.. or ape???? http://www.youtube.com/user/CahaYaKeBahaGiaaN

SUNYI.SEPI.KAKU.BEKU.

assalamualaikum.. dah banyak hari aku SUNYI.. banyak hari jugak terfikir apa yang nk disampaikan kat blog ni.. bila pejam mata terngiang-ngiang susunan ayat untuk di pamerkan di sini.. ayat yang aku rase cam best.. tp bila dah bangun and nk taip, tetiba ia hilang.. bila on je PC nie, pasti teringat kat blog.. 'dah ogos, tp post baru xtau nk wat ape'.. 'dah bulan ogos, tp idea baru xda lagi'.. setiap kali on pc aku msti tgk blog. termenung depan blog. tenung sampai dah blur mata. tp idea tak juga muncul-muncul. nk citer pasal 12 ogos tp xdaya. nak citer kisah dia tp xtermampu. nak show pic dia tp xmacho. nak sebut name dia tp xelok. bila menjelang bulan ogos, hati pasti SEPI. bila tiba 12 ogos, baik sibukkan diri.. buat benda yang aku suka.. cuba bz kan diri.. betul-betul terasa SEPI diri aku time ni. melihatkan blog ni cam dah KAKU. asyik pic n post yang lame.. entah bila berkesempatan nk menulis.. bila terasekan dah lame x menconteng blog ni, n idea lak xnk muncul2 bila diperlukan... nampaknyer terpaksala aku selidik draf tok share kat sini bila dah sampai tahap emergency ni... klo x, lagi la BEKU blog aku ni....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...