There was an error in this gadget

Thursday, March 31, 2011

Dalam botol...mimpi saya..

    Assalamualaikum....

1stly, ni bukan entry cite "dalam botol". xda kaitan langsung dgn citer tu... ini cuma kisah 'mimpi' saya..
mst da yang bengang kenapa tetiba citer pasal 'mimpi' plak... actually 'mimpi' tu adalah impian saya.. 
korang pun mst da impian jgk kan.. saya dah list 'mimpi' saya nk untuk tahun ini, hidup ini & hayat ini.

untuk kasi creative lg, saya nk tulis and taruk dalam botol.. pastu saya nk campak kat laut...
ape perasaan klo buat cam ni kan??
aku rase xkan da org amek botol tu kan??
ye la.. rmai yg pecaya 'bomoh / dukun2' suka simpan antu2 dalam botol & campak kat laut...
hihihihi... bagus gak org xbaca...

tapi klo da yg sengal usik botol aku cam ne yer???
hahahaha.. dapat idea lg sengal 'cantik'...
aku nk taruk no FON kat situ...
huahuahua... kompem pemes!!!

Nota Conteng: korang jgn tiru idea ni, kang 'berlambak' botol kat dasar laut~~~

Tuesday, March 15, 2011

Kerje vs. Lepak

kiut x?? ADDA (bukan nama sebenar)
 Assalamualaikum...

terasa lama tidak berblog kat sini, hanya sempat edit yang dah draf je.. inilah hidup bila dah keje. time melepak dulu terasa jugak nk berblog tp asyik simpan je.. bila dah keje, banyak nk story2 kat sini tp malas plak nk petik keyboard ni.. 

banyaknya beza bila dah keje.. dulu duduk umah melepak je, boring sikit g makan.. rase sunyi, keluar ngan member.. indah nyer idup.. hahahaha.. 

sekarang bila dah kerje, masa asyik je xcukup.. pantas je jam dinding tu berdetik.. keje plak rase cam xsempat2 nk siapkan.. time xda keje kat opis mula la keluh-kesah xtau nk wat ape.. tp bila setiap keje yg dah siap dengan sempurna siap dpt pujian lagi, waaa terase sgt2 membara semangat nk keje (semangat xpernah turun pun) padahal aku memang gila keje... baru la bermatlamat sikit.. iye dak cikPa??

bila dah terlampau keje, lupe lak nk call mereka2 yang berada di hati nie.. sori pada mereka2 dan kerabat diraja saya.. 

k la nanti sambung lagi, nak berblog ni kena focus br best.. take care pd semua yg membaca, moga HAPPY-HAPPY selalu...

Nota Conteng:- maaf pada mereka yg menunggu review 'Bicara Pedusi'. saya sudah membacanye tapi memerlukan masa dan emosi yang baik semoga bait2 indah dpt dihasilkan.. sekali lagi MAAF

jika itu mahu mu..

 Terima seadanya
Mana aku pergi disitulah aku lalui
Macam mana aku pilih begitulah aku rasa
Apa yang aku mintak ini yang aku terima
Apa yang aku mahu ini yang aku dapat
Bila ada positive pasti tersedia negative
Jika ada yang jahat mesti terselit yang baik
Aku harus menjadi aku
Beginilah aku sebagaimana aku
Jangan berkasar bila dikasari
Harus berlembut jika diuji
Tabah & sabar bila teruji
Jangan melenting bila dikeji
Bibirku manis berikan senyuman
Hatiku riang mencari ketenangan
Mindaku senang menghayati keindahan
Hari aku girang tanpa gangguan
Alhamdulillah….
Minda masih segar dengan nasihat ummi
Terus membeku disanubari
Hati sentiasa bersalawat
Lidah basah dengan zikir
Jiwa sentiasa bermunajat
Muka seri dengan senyuman
Aku bersyukur..
Mataku indah dengan warna
Telingaku masih punya deria
Mulutku bergetar mengeluarkan suara
Kulitku elok badanku sihat
Makanku baik tanpa memilih..
Indahnya aku ciptaanNYA…

Nota Conteng:- 'biar hidup penuh dengan warna2 indah"

Tuesday, March 8, 2011

Budak Bermuka Sombong Itu AKU!!!

ini Snow White, bukan saye~~~
Assalamualaikum...

punya lame aku pikir tajuk ape nk kasi.. last2, ni yang terpilih.. hihihi..

Budak bermuka sombong itu AKU.. yup!! aku adalah budak bermuka sombong itu tapi tersenyum manis. Siapa yang tak kenal aku pasti akan cakap aku sombong. berlagak. xperamah dan seangkatan dengannya. Tapi perlu diingat.. "tak kenal maka tak cinta"..

Bagi mereka yang mengenali saya. cukup kenal saya pasti tahu bagaimana saya. perangai saya. baik saya. buruk saya. hobi saya lain2 masalah saya..

buat semua.. salam perkenalan dari saya....

Nota Conteng:- aku budak sombong yang suka tolong orang
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...