There was an error in this gadget

Wednesday, July 20, 2011

Rasa hari Rabu..

Assalamualaikum..

 Diam saya tanpa kata. Dalam hati rasa penuh sesak, tebal dan makin sesak memenuhi ruang. Hati tertahan andai badai ini boleh saya bendung, andai badai ini akan susut ditelan masa yang berlalu, akan saya tahan ia sehingga hilang dari pandangan mata tanpa dapat dihidu mereka yang saya sayang.

Diam saya tanpa kata. Dalam diri menanggung beban, makin ia datang menebal buatkan jiwa saya kusut. Memikirkan sesuatu yang buat saya merasakan diri menjadi seseorang yang lain. Seseorang yang saya sendiri tidak suka. Beban yang menebal itu mahu saya cantas ia supaya ringan kepala ini dengan sesuatu yang saya sukai.

Diam saya tanpa kata membuatkan hati saya makin gelisah. Andai mulut ini pandai berkata-kata. Andai diri ini berani untuk berkata. Andai hati ini bisa meluahkan semua kata-kata itu. Moga semua yang hitam ini bertukar putih.

Nota Conteng: 
saya mencari kekuatan diri untuk hari ini dan minggu ini..
saya mencari ketenangan minda untuk diri ini dan jiwa ini..
saya melempar pergi kusut & kotor hati ini, agar hitam itu bertukar merah..
saya ingin hapuskan benci dalam diri serta iri hati yang mula wujud tanpa disedari..
saya mahu mencari kekuatan ini agar putih akan muncur,
agar sabar & tabah menebal, 
agar damai ini datang kala saya memerlukan~~~

Monday, July 18, 2011

Doctor cinta dimana kamu

 Assalamualaikum..
saya xdapat focus bila kuar jalan2 tp rase cam terbang,
saya xkenyang bila makan tp macam xmakan,
saya xselesa bila dah mandi tp masih rase panas,
saya xsuke bila dah DEMAM smuanyer xkena!!!!
doktor kasi saya ubat.. CEPAT~~~~

Thursday, July 14, 2011

Buang aje!!!

Assalamualaikum...

Korang suka simpan benda yang dah tak berguna lg tak?? kalau benda/orang tu dah tak patut or tak penting untuk disimpan, agak2 korang masih akan terus simpan benda cam tu x??

Contohnya:
1- resit bank / kad topup yang dah tak nampak tulisan
2- Purse yang memang klo bukak boleh nampak isi dia yang siap gam /benang tersembul keluar
3- Megi or makanan yang dah berkulat
4- Pencuci muka NanoWhite or kosmetic yang klo korang pakai bleh buat muka gatal
5- Manusia yang korang rasa AMAT AMAT AMAT tak harus untuk korang simpan or layan lagi
6- Surat2 layang cinta or amaran yang berbau kejam & menyakitkan hati..
7- Number telipon or special date yang dah xperlu bertempek si phone & kepala tuk dihafal

Last month ada orang telipon. Actually member yang saya kenal tp cam tak la kenal sangat sbb jumpe xlame pun..
"Hello, ni adda ke?"

"Yup! adda... ni sape ya?" maap la saya tak simpan no.phone kamu.

 "Ni adda Putrajaya ke Kay ell.."

"Kay ell"

"Ok, sori salah orang. saya cari adda putrajaya.." citer takat ni je.. yang lain untuk simpanan saya je

OK.. saya pun pikir dia salah org..semalam dia telepon lagi..

"Hello, ni adda Kay ell ke Putrajaya?"

"Kay ell, salah number"

"hahaha.. maap salah orang.."

Klo korang jadi saya ape korang rase?? tak perlu jawab sbb korang bukan saya..
itu masa mau je saya cakap.. "better delete je number saya, nanti tak salah orang lagi"
 tapi tak sempat..

andai budak tu terbaca or tertengok entry ni.. saya nk dia tahu

"En. Azrul, lebih baik kamu buang je number saya tu kat telipon sbb kita bukan msg or call pun, saya pun tak simpan number kamu..terima kasih"

Nota Conteng: jangan pernah simpan sesuatu yang tak penting...

Tuesday, July 12, 2011

Bagaimana Akhirnya

Assalamualaikum...
 aku takut dgan kelekaan & kealpaan dunia... 
aku tkut dgn budi bicara & tutur kata manusia.. 
aku tkut dgn kekurangan aqidah & keterpesongan agama.. 
semoga KAMI jauh dr keMURKAan MU & menghampiri keREDHAan NYA~~~

Monday, July 11, 2011

Pohon aku

10 julai 2011..
selamat hari ibu buat ummi..
selamat hari bapa buat abah..
selamat hari lahir buat saya..
moga kelahiran ini memberi lebih 'cahaya kebahagiaan' untuk semua...
...tetiba terasa ingin ke tempat suciNYA..
kerna banyak doa yang ingin saya mohon..
moga dipermudah & dipercepatkan..
AMIN~~~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...