There was an error in this gadget

Monday, September 29, 2014

Thank You and Sorry..

Assalamualaikum...

Saat dan ketika ini hati saya tengah sayu 'layan jiwa nipis' senipis kulit bawang. Dulu, mungkin hati saya tidak sekecil ini. Mungkin jiwa tidak senipis sekarang. Mungkin juga ego saya tidak serendah ini.Kalau dulu, ucapan terima kasih memang payah nak keluar. Say sorry tu susah nk dengar, lagi2 kalau dengan famly atau mereka2 yang saya rapat. Mst susah nk ckp ayat2 manje mengada2 (bg saya ler) seperti i luv u, i miss u atau ape2 yg seangkatan dengannya..

Sungguh degil and keras kepala. Beza sekarang dengan dulu, ayat2 itu selalu digunakan. Biasanya hanya melalui chat, msg atau berbaur gurauan. Lihat!! masih wujud ego disitu. Tak apa sbb ego perlu juga wujud sedikit dalam diri. Topik kali ini bukan pasal ayat-ayat manja-mengada-ngada kay.

Waktu study dulu, roomate saya selalu tepon family dia. apa yang saya suka pasal diorang adalah perasaan saling menghargai dan ringan menyebut ayat2 yang menyenangkan hati. 
Ye Ibu, baik Bu. Terima kasih bagitau Along. Love you Bu, kirim salam Ayah!
Along tau ngah! Terima kasih bagi tahu..
 Bestkan dengar. Walaupun dia tengah marah pun still masih senang hati ni dengar. Terkesima sekejap. Senang gila dia cakap macam tu. Huh! saya MEMANG susah sanGat nk cakap mcm tu.Pernah ditanya dia dulu "Adda tak pernah ke cakap benda2 cam tu?" saya jawab dengan senyum seindah suria.. huhu

Kena la selalu amalkan perkara mcm tu. Bukan orang lain pun kan, jangan sampai dah xda baru terasa nk ucap..
 Balik cuti saya cakap dengan nada gurau "Sayang ummi" Gulp!! hahaha.. Kerana nasihat dia jiwa saya senipis sekarang kot. Ayat-ayat beradab dah sebati dalam jiwa. Sebab itu bila saya terima layanan atau mesej dari mereka2 yang sukar untuk menghargai atau berterima kasih, saya rasa bersyukur dengan diri.

Simple je ayat ni nk ucap. tetapi amat berat untuk kita amalkan. Alangkah indah kalau 50% orang yag kita kenal selalu menyenangkan hati.
Wahai hati, bersabarlah sayang.
hidup ini tidaklah senang.
tidak semudah yang dirancang.
lidah seakan bercabang.
mohon diri jangan dikenang.
setiap perkataan yang dibilang..


Nota Conteng: And i'm forgive you!!!

Wednesday, September 10, 2014

Rabu Bercerita tanpa kata @ Wordless Wednesday #17

Assalamualaikum..







Thursday, July 10, 2014

Selamat Hari Lahir yang ke-29 Cahaya Kebahagiaan~~

Assalamualaikum..


Selamat hari lahir.

Semoga Dipanjangkan Umur.

Semoga Sentiasa sihat walafiat.

Semoga Dimurahkan rezki.

Semoga Dipercepatkan Jodoh.

Semoga Diberi kesenangan dalam segala perkara.

Semoga dipermudahkan segala urusan.

Semoga diberi Ketenangan jiwa.

Semoga menjadi muslimah yang sejati.

Semoga menjadi anak yang solehah.

Semoga menjadi kakak & adik yang baik.

Semoga menjadi sahabat yang sentiasa disenangi.

Semoga menjadi isteri yang setia dan taat.

Semoga menjadi seorang pekerja yang disayangi.

Semoga menjadi ibu yang mithali & memahami.

Semoga menjadi insan yang berguna.

Semoga menjadi seorang yang tabah & sabar.

Semoga sentiasa mengingati & mensyukuri nikmatNYA.

Semoga sentiasa redha akan percaturanNYA.

Semoga diri ini menjadi lebih baik dari sebelumnya.

Semoga mencapai apa yang diimpikan.

Semoga apa yang semoga disini akan tertunai~~~

Nota Coteng: Nampak Dia tapi sebenarya bukan Dia. (!___!)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...