There was an error in this gadget

Thursday, October 3, 2013

Labbaikallah

Assalamualaikum...

Teringin nak gi sana. Saya mendoakan saya boleh g sana. Bawa ummi. Dulu da azam nak bawak ummi oct 2012 tp sbb saya xcukup wang simpanan so, melepasla peluang dia... Sekarang lagi la susah sbb saya dah xkerja.. huhuhu..

Tengah layan Labbaikallah kat TV alHijrah..

"Ummi jual gele mok wat besar tu. wak nok wi ko Dah. Nok??"
"nok wat gapo?"

"daftar g haji la.."

"xyoh ar..skali ngan ummi ko?" 

"ummi gi doh xpo la.."

"xyoh la.. ingat nak bayar PTPTN dulu"

"hrmm.. bayar ute dulu baru molek"

Dari semalam lagi dok bincang pasal ni.. siap pikir lagi simpanan anak2 kena ada setiap bulan.. hahaha

Nota Conteng: Siap la korang semua.. Ummi & Dah da siap kira setiap bulan berapa korang kena simpan.. hahaha 

Wednesday, October 2, 2013

Rabu Bercerita tanpa kata @ Wordless Wednesday #16

Assalamualaikum..








Nota Conteng: Rindu Saat Ini...Sarawak 2003-2004

Part 1: Living Without Sugar

Assalamualaikum..


Adoi!!! penat jugak telinga ni dengar ummi mengeluh. bukan penat telinga saja tapi hati pun sedih. jangan ingat badan gue besar hati pun mau besar ke?? hati kecik je tau..Ummi sedih tengok anak dara dia ni makin cOmel. sob-sob-sob..

 "Dah pun sedih la. Ummi xyoh la beli nasi pagi2. Dah lapar nati tau la Dah cari. Kalu ado nasi nati bazir, sebab tu Dah make"

"Iyo la. Kito sian takut dio lapar"

ADOI!!!! hahaha lagi stress kalo cakap macam tu dia jawab lak cam tu.. hahahaha...

Hari ni saya ada satu idea cukup baek punye. Saja nak sahut cabaran. Saya nak try buat sebulan.. Lagipun berguna untuk diri sendiri jugak.. Tapi ini semua akan bermula esok.. hahaha

Nota Conteng: Ini semua The Human Living punya citer sampai terpengaruh kat diri sendiri...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...