There was an error in this gadget

Wednesday, March 31, 2010

Pagi yg Gelap.. Kini sdah TERANG

moning... aku ngantuk lg la... skung ni tgh menaip dlm keadaan mata yg kuyu ala-ala garlfield... dgn kpala yg biol xtdo dr smalam coz baca novel yg berantu kat umah ni.. ngantuk nyer.. okeh2 aku nk citer yg pg td aku dpt msg 'syg check spa. exam 41'.. terkocoh2 aku lari turun on pc kat bwah ni, gn blur2 lg nasib baik xjatuh tgga.. dah check td.. alhamdulillah dpt exam tu.. Nama Penuh : NURUSSAADAH BINTI MUHAMMAD Peperiksaan : PEPERIKSAAN PERKHIDMATAN AWAM GRED 41 Kod Skim : 14INTE No. Angka Giliran : 0636048 Tempat Peperiksaan : DEWAN , SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN PUTRA KOMPLEKS SEKOLAH WAKAF MEK ZAINAB 15300 KOTA BHARU KELANTAN DARUL NAIM. Tarikh Peperiksaan Bahagian Seksyen Masa Dari Masa Hingga 10/4/2010 PEPERIKSAAN PERKHIDMATAN AWAM GRED 41 1 A 09:00 09:40 10/4/2010 PEPERIKSAAN PERKHIDMATAN AWAM GRED 41 1 B 10:00 10:45 10/4/2010 PEPERIKSAAN PERKHIDMATAN AWAM GRED 41 1 C 11:00 11:45 10/4/2010 PEPERIKSAAN PERKHIDMATAN AWAM GRED 41 1 D 12:00 13:00 10/4/2010 PEPERIKSAAN PERKHIDMATAN AWAM GRED 41 1 E 14:00 15:00 10/4/2010 PEPERIKSAAN PERKHIDMATAN AWAM GRED 41 2 A 15:20 16:00 10/4/2010 PEPERIKSAAN PERKHIDMATAN AWAM GRED 41 2 B 16:00 16:20 1st time ni.. nk prepare ape?? aarrrggggg... ni wat aku nk pk mcm2 ni... nak stdy ape?? nk g ngan sape?? nk g ngan ape?? nak pakai bj ape?? kaler ape?? haish...kang aku tdo br tau.. pening2.. siap bgtau lg ape yg kuar... bila dah bc br la menggelabah aku... huuuuuaaaaaaa

BAHAGIAN 1 terbahagi kepada 5 seksyen iaitu:

Seksyen A - Pengetahuan Am mengenai Malaysia dan Alam Sekeliling

Seksyen ini mengukur daya kesedaran calon terhadap perkara yang berlaku di dunia pada amnya dan Malaysia khasnya. Ia merangkumi pengurusan sumber manusia dan organisasi, perancangan dan pentadbiran sosial/infrastruktur, pentadbiran dan pembangunan wilayah/tanah/daerah/tempatan, pengurusan sumber ekonomi/kewangan, hubungan antarabangsa dan hal ehwal luar negeri, pengurusan teknologi maklumat & komunikasi, keselamatan dan pertahanan negara serta lain-lain perkembangan. Tujuan seksyen ini untuk menguji daya kesedaran calon terhadap perkara yang berlaku di dunia pada amnya dan Malaysia khasnya.

Masa :40 minit

Jumlah soalan :50

Seksyen B - Daya menyelesaikan Masalah

Seksyen ini mengukur Kecekapan calon untuk menyelesaikan masalah menggunakan tiga elemen berikut:-

i. Kemahiran Logik

Elemen ini mengukur kemahiran berfikir serta kemahiran pengaplikasian dalam menyelesaikan masalah yang dikemukakan.

ii. Kemahiran Menginterpretasi Data

Elemen ini mengukur kecekapan calon untuk menganalisis data untuk menyelesaikan masalah yang dikemukakan.

iii. Konsep Matematik

Konsep matematik yang diukur merangkumi algebra dan geometri. Asas matematik tersebut tidak melebihi sukatan dalam Kertas Matematik tingkatan 5 (Sijil Pelajaran Malaysia).

Masa : 45 minit

Jumlah Soalan : 40

Seksyen C - Kefahaman Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris

Seksyen ini mengukur kefahaman dan pengertian berasaskan 4 petikan karangan yang dikemukakan iaitu 2 dalam Bahasa Melayu dan 2 dalam Bahasa Inggeris. Setiap petikan diikuti dengan 5 soalan.

Masa : 45 minit

Jumlah Soalan : 40

Seksyen D - Esei Bahasa Melayu

Seksyen ini mengukur daya kreativiti dan kebolehan calon dalam penguasaan Bahasa Melayu. Penilaian esei adalah berdasarkan pendapat calon yang disusun dengan jelas, teratur dan munasabah.

Masa : 1 jam

Soalan : 3 jawab 1

Panjang Esei : 300 hingga 500 patah perkataan

Seksyen E - Esei Bahasa Inggeris

Seksyen ini mengukur daya kreativiti dan kebolehan calon dalam penguasaan Bahasa Inggeris. Pemilihan esei adalah berdasarkan pendapat calon yang disusun dengan jelas, teratur dan munasabah.

Masa : 1 jam

Soalan : 3 jawab 1

Panjang Esei : 200 hingga 300 patah perkataan

Bahagian 2 mengandungi 2 seksyen iaitu:

Seksyen A - Sahsiah Diri

Seksyen ini untuk mengenal pasti profil sahsiah calon. Calon dikehendaki menjawab kesemua soalan dan perlu menjawab dengan jujur tentang diri sendiri.

Masa : 40 minit

Soalan : 200

Seksyen B - Minat

Seksyen ini mengenal pasti kecenderungan calon dari segi bidang kerjaya yang diminati. Calon dikehendaki menjawab kesemua soalan.

Masa : 20 minit

Soalan : 227

Sunday, March 28, 2010

Lap0ran hari ini...

spt yg tlah dimaklumkan awal pagi2 td, aku nk kuar ronggeng2 ngan member SLG... ape SLG tu k0rang cari la sndiri.. klo aku citer kang terbabas psl benda lain lak.. akhirnya jadi cam pg td gak, lupe nk citer ape....
okeh, seawal 10.30 pg aku telah dijemput oleh driver yg plg setia cik dzue azllyna (dzue btoi ke aku ejo namo mu ni.. klo saloh arap maap yer).. pastu ktorg kutip lak cik Humaini din (yg ni sure btul n name bpak dia pun btui, xcaye tnya tuan punya diri) n last amek lak nurul aaina (bapak name ape??) disebabkan kami ni ahli kelab pengganggur kelanTan. so, boring kat umah xda wat ape, ktornG kuar la mengHabiskn duit n miNyak kete dzue.. xlupe jgk memberi sedekah kepd PIZZA yang kami mkn... nak tgk ape kt0rg oder??
(sorri kit0rang makan samPai lupe kat Korang)
1 spaggeti 1 garlic chicken 2 triple chicken 2 set bun 4 coke 4 mushro0m soup 1 cake choc wif vanilla ice cream
rasa cam xcukup table yg kt0rang pilih... hari ini.. hari yg penuh dgn kekenyangaN... sori la aku kasi pic yg dah abis n muka kami yg kekenyangan nih... errrgh.. alhamdulillah...
lps makan ape lagi... shupink la... lalalalalalala... abis duit aku....

b!le k!+e $aYang 0raNg tuE...

Biler kiter syg org tu Kita tnggu dia lame pn x per Tp biler dia tnggu kiter???dia mrh2 Ati kate ala, adatlah ada yang mnnunggu n dtnggu Biler kiter syg org tu Kiter x tdo pn x pe lyn dia yg ngah bsn, Tp biler kite bosan Ada dia lyn kiter? Ati kate x pe dia busy kott Biler kiter syg org tu Kita gdh ngan dia, kita dim je Tp dia heboh 1 dnia Ati kate x pe, dia tension tuu Biler kiter syg org tu Kita kol nak ckp ngan dia Tp dia bg phone kat org lenn atau matikan Biler jd cm2, x pe Ati kata, x pe, lyn je, kwn dia, kwn kiter gak Biler kiter syg org tu Kita bercerita dgn dia,citer ngan tunggul lg baik Tp biler dia bercerita ngan kita Kita dgr, sepatah2 kite kena ingt...klu x ingat kita yang kena marah Ati kata x pe syg katakn… Biler kiter syg org tu Kita n dia lpr Tp kiter bg sume roti kita kat dia Ati kata, ala jagalh ati dia, sian dia…. Biler kiter syg org tu Kiter sanggup bg dia rest biler dia letih, Tp biler kita letih, dia srh jugak kiter lyn dia bila dia bsn Adil ker? Ati kata, ala bukan selalu pun.. Biler kiter syg org tu Kita jadi cam org giler dngr dia sakit, Tp biler kita sakit, Dia siap kuar ngan kwn2 dia meraikan hari kesakitan kita, Ati kata, ala x pe, x kn dia nak berkepit ngan kita 24 jam Biler kiter syg org tu Kita x prnh pntingkan diri sndri Tp dia hpokrit thp ngaban Ati kata x per, dia mmg cm2 kene lah trima.. Biler kiter syg org tu Kiter syg nk tngglkn dia slama2nya Tp dia x tahu kiter berdpn dgn maut, Wlpn kiter skt,dia kata kat kiter,sakit bese2 jer, jgn nk mngrt Ati kata, cmnelah dia biler kiter x de, msti dia hepi Biler kiter syg org tu Kiter x snggp tngk dia derita Tp dia x prnh hargai diri kiter, Ati kata, tau x btapa kita syg kan dia???? Biler kiter syg org tu Kiter snggup tngglkn dia selaam2nya untk dia bhgia Tp adkh dia tahu pngrbnn kiter?? Ati kata, x pe, janji dia bhgia Dan…… Biler kiter dh tngglkn dia selama2nya Dia dtg ziarah pusara kiterr Dia kata Dia mintak maaf sebab pernah mngata kiter Dia mintak maaf sebab pernah bt kiter tnggu dia Dia mintak maaf sebab pernah pksa kita lyn dia time bsn Dia mintak maaf sebab pernah heboh 1 dnia slh kiter Dia mintak maaf sebab pernah x hiraukn kol kiter Dia mintak maaf sebab pernah x dgrluahan ati kiter Dia mintak maaf sebab pernah bt kiter klprn sbb dia Dia mintak maaf sebab pernah gnggu waktu rht kiter Dia mintak maaf sebab x pernah hiraukn skt kiterr Dia mintak maaf sebab pernah pntingkn diri dia sndri Dia mintak maaf sebab x prnh tngk pnderitaan kiter NAMUN SEMUANYA TELAH T`LAMBAT....

HARGAILAH ORNG2 YG KITA SAYANG.....

aku yg Baru !ngat...

salam... rasenyer selamat pagi kot sesuai tok aku skung ni... coz jam kat pc buruk ni show 4.56 am... so, ohayoGozaimasu adda saN... punye la lame aku menyepi n membawa diri dr blog ni... acctually bukan menyepi tapi 'merajuk je'. nape aku merajuk?? haaa!!! citer dia cam ni... b4 this aku bz ngan benda yg menggangu siang ari n malam aku d+ kn lg ngan xde tenet.. so, xsempat la nk pot-pet.. pot-pet.. n pot-pet kat sini... so, aku telah membuat keputusan untuk type je dulu smua citer kat pc baru aku msukkn kat sini.. malang tidak berbau... pendrive yg dah berkurun aku guna tu kena serang dek virus bakteria yang tahap DEWA punya kuasa la.... abis smua pot-pet aku tu kena 'ngap3' kat dorang... ngan pc pun trus bluur~~~~... waaaaa............ aku bukan nangis seb virus tu serang coz bleh SCAN.. tp yg memambahkan kesedihan aku adalah.. dia delete smua word2 yg aku type.. aduh... KEToyoNG punyer virus.. itulah kisahnyer nape aku merajuk.... skung dah okey....:-)) okeh2.. berblik pd cter asal... aku br teringat aku ader blog bila aku terbuka kat ntah bloger mane la aku pun xingat... br la akU teringat dah lame blog ni x terusik... windu lak ngan 'dia'.. ruper2nyer bnyak kisah2 yg sedih, gumbira, geram, marah n sewaktu dgnnya yg aku x tau... eh2.. aku dah lupe aper yg sebenarnya aku nk tulis... td bnyak kat kpala ni nk citer.. smua nk 'sembur' kat sini tapi dah lupe la plak... lagu ni lay kasi layan jiwa aku kot... lagu cintan la... hua3.. ala.. mata dah ngantuk la.. kul 10 nanti nk ronggeng jap ngan member2... kepala aku dah angin ni... kaki dah sentuh ujung bantal... huuah(menguap dgn sopan)... (_ _)...zzzzzzzzz
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...