There was an error in this gadget

Thursday, July 14, 2011

Buang aje!!!

Assalamualaikum...

Korang suka simpan benda yang dah tak berguna lg tak?? kalau benda/orang tu dah tak patut or tak penting untuk disimpan, agak2 korang masih akan terus simpan benda cam tu x??

Contohnya:
1- resit bank / kad topup yang dah tak nampak tulisan
2- Purse yang memang klo bukak boleh nampak isi dia yang siap gam /benang tersembul keluar
3- Megi or makanan yang dah berkulat
4- Pencuci muka NanoWhite or kosmetic yang klo korang pakai bleh buat muka gatal
5- Manusia yang korang rasa AMAT AMAT AMAT tak harus untuk korang simpan or layan lagi
6- Surat2 layang cinta or amaran yang berbau kejam & menyakitkan hati..
7- Number telipon or special date yang dah xperlu bertempek si phone & kepala tuk dihafal

Last month ada orang telipon. Actually member yang saya kenal tp cam tak la kenal sangat sbb jumpe xlame pun..
"Hello, ni adda ke?"

"Yup! adda... ni sape ya?" maap la saya tak simpan no.phone kamu.

 "Ni adda Putrajaya ke Kay ell.."

"Kay ell"

"Ok, sori salah orang. saya cari adda putrajaya.." citer takat ni je.. yang lain untuk simpanan saya je

OK.. saya pun pikir dia salah org..semalam dia telepon lagi..

"Hello, ni adda Kay ell ke Putrajaya?"

"Kay ell, salah number"

"hahaha.. maap salah orang.."

Klo korang jadi saya ape korang rase?? tak perlu jawab sbb korang bukan saya..
itu masa mau je saya cakap.. "better delete je number saya, nanti tak salah orang lagi"
 tapi tak sempat..

andai budak tu terbaca or tertengok entry ni.. saya nk dia tahu

"En. Azrul, lebih baik kamu buang je number saya tu kat telipon sbb kita bukan msg or call pun, saya pun tak simpan number kamu..terima kasih"

Nota Conteng: jangan pernah simpan sesuatu yang tak penting...

2 comments:

cHe3 said...

hahah.. azrl mane ni.. shee selalu simpan resit2.. ahhah

Cahaya_Kebahag!aan said...

budak yg keje kat sama tmpat tp lain bhgian.. knl time wat latihan 1st msk.. lupe la nama dia btul tak azrul.. or azhar.. hahaha~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...