There was an error in this gadget

Friday, January 31, 2014

Diet Part 1: Buang lemak, Buang air & Buang karbo

Sila tatap pic ni lama2 sbb bulan 5 nanti InsyaAllah dah berubah rupa ye
Assalamualaikum...

Ramai dah 'puji' cakap aku makin comel, makin kiut, body dah ketak-ketak kan. Bengkak la juga hati gue ni. Ini gambar raya 2013, time ni member skolah kawin, sure la aku xleh nak cantik dr pengantin kan. hahaha. so, xsalah la body nampak ketak-ketak (ayat penyedap hati, padahal nangis xberlagu aku tgk pic ni rasa cam nak campak phone je).

 Umi lak selalu je peluk aku rapat-rapat, sesaje katenye nak ukur badan aku & hancurkan lemak kat badan gue nih.. hahaha.. Sweet jer~~

Hampir tiap2 hari asyik dengar adik aku cakap 'Kak dah kita kena kurus, malu la kalo beranak nanti, org pegag peha kita wat besar, kesian.. malu..'- ini time dia kena jaga wat bersalin

'Kak dah kita kena kurus la, org gemuk senang dapat diabetes sbb ore gemuk selalu obesiti. bila kena diabetes, mst jangkit ngan buah pinggang. Bahaya!! kena kurus jugak.'- ini time dia jg wat org2 tua.

Selepas pikir2 semua tu kitorang pun sepakat la nak diet. So sekarang aku tgh diet, kalo member ajak jumpe, jangan terasa kalau aku xmakan apa korang buat & aku memilih sgt makanan.. Alhamdulillah tahap kesabaran diet dah berjaya selama 12 hari & proses penurunan berat dah nampak sikit..

Aku target 20kg akan terBUANG dalam masa lima bulan sobab klo da peluang nak berbaju kebaya di hari raya.. yeay~~~

Jom melihat pic buat tatapan semua sementara tunggu pic baru raya nanti..


 Nota Conteng:- Bersatu Teguh!!! Doakan kami berjaya~~~

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...