There was an error in this gadget

Monday, August 22, 2011

bedebar di bulan puasa. Penakut dirumah sendiri

Assalamualaikum..


Minggu ni saya dah meroyan rasanya nk gi Daiso.. so, snap pic N nk wat entry tp tak da mood pulak..
malas sangat. mungkin enjoy banyak sangat ini minggu.

Pagi tadi saya tidur lena kot *ari2 tidur mati sampaikan kecoh kat rumah da orang ngendap/masuk umah. Jam 3pagi kot geng rumah bagi tahu.. dia masuk ikut bumbung melalui dapur.

Sebab kami cakap mcm tu:
1- aunty sebelah rumah tu mmg super telinga lintah la.. kalau kami balik rumah. baru je buka gate 'pelan tahap gaban' dia boleh jenguk kat pintu umah dia. Berguna gak ada aunty tu. biar la dia buzy body pun janji tak kacau kitorg.

2- Lampu belakang kat rumah tak da lampu. itupun harapkan bilik aku & dapur je. itu lampu dalam. kat luar mana da lampu. Pakcik umah tu pun (org tengah je) dia xnk pasang lampu. kalau pasang kitorang kena bayar. logik x?? of course saya marah. kalau korang, tak berasap kepala??

3- Syiling bilik air yang disyaki tu dah macam ada beban berat. mengendur ke bawah. bumbung kitorang plak jenis bata yg susun tu.. senang la nk tanggal kan? kitorang syak dia masuk ikut bumbung pastu sembunyi kat syiling yg ada bhgian kecemasan. ala tempat yg berlobang tu. nk baiki masuk ikut lobang tu. tak paham?

4- Rumah kitorang dah pernah dimasuki oleh mereka yang memerlukan wang dulu. dan rumah tu selalu dipantau kot. hujung minggu rmai yang tak da. mungkin nk amek peluang kot.

Bila fikirkan balik rasa takut la plak nak duduk sensorang. bukan takut pada yang tak bernyawa. ini takut pada yang bernyawa & bergerak  ni. bila nk raya ni lagi la risau nk tinggal rumah.

Nota Conteng: Semoga perkara ni dah tak berlaku lagi & berharap segala yang buruk itu jauh dari rumah kami. Saya dah tak tahu ape solution terbaik buat kami.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...