There was an error in this gadget

Friday, October 22, 2010

DIA masih sayang kami

pic ni xda kaitan ngan kes AKU

Assalamualaikum..
entry ni tntang kejadian yg baru berlaku kurang dr 30minit yg lalu (jam 10.00 mlm). mo0d aku ketika itu adalah terkejut & bersyukur yang teramat. betul kata orang 'Malang Tak Berbau', masih ingat pepatah ini? xperlu jawab sbb xda hadiah k.

aku memandu kereta ke HUSM kubang kerian bersama 2 org budak kecik (anak sedara) nadia & najihah. tujuan utama untuk menjemput kepulangan cik Na ke rumah. kami tiba dengan girang & pulang juga dengan girang. (belum sampai umah lg sbb story xabis g..)

skung aku steady drive keta & tggu lampu ijau.. now lampu hijau. masuk gear. dan tekan minyak sedikit. kami di lorong kanan. tetiba ader lampu kelip2 kat depan aku. masih steady drive lg. 

p0om.

po0m.
p0om.

po0oomm...

*okeh aku xsempat bilang brape kali bunyi po0m2 itu..

OMG!! nasib dapat sedar yg da keta di jalan bertentangan.dan aku masih sempat mengelak. sangat syukur pada DIA. jika tidak, kami mungkin ke HUSM semula. rupe2nyer da AMBULANS kat belakang keta tu. sekelip mata je jadi. aku xsedar keta ape yg p00oomm2 tu, plat number brape, ambulans lak xperasan kat ner yg pasti bunyi dia aku dengar.. and yg pasti aku sempat 'hand's up' kat keta tu...(maap yer kami xperasan)

DIA masih sayang kami..ALHAMDULILLAH

nota conteng:- "give way to ambulans & save life"

2 comments:

quratuaina said...

ooo, ingat2 this incidence..
thanks kak dah mai amik na..
alhamdulillah kite selamat..
takut sungguh time to, ajal maut di tangan Allah..
seb baik semo tak dop gapo2...

Cahaya_Kebahag!aan said...

huhuhu... cuakkn time tu??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...