There was an error in this gadget

Thursday, October 28, 2010

Mainan BukuMuka

Salam..
terlampau asyik dengan menjelajah ke blog2 yang baru aku temui sehingga idea untuk mencoret sesuatu buat simpanan aku sendiri telah hilang. sesungguhnye laman maya sekarang ini menjadi satu tembat untuk meluah suara hati, pendapat dan sebagainye.

okeh, dah lari topik nampaknyer. bila aku dah membebel maka akan mengarutlah segala isi kat sini. so, lebih baik aku control mind & focus tentang ape yang aku nak bagi tahu.

aku panggil BukuMuka.

dia panggil Facebook.

ank sedara aku panggil Pesbuk.

korang panggil??


pernah x korang try soklan2 yg da kat BukuMuka tu.. aku selalu layan bila ader soklan yang best & yang pasti jawapan dia mst menggelikan hati serta xmasuk dek akal. antara yg aku suka adelah:
cantik cincin??

 1- Bila tarikh anda kawin??
fuyoo0!!! da ahli nujun free la kat FB nie. disebabkan aku nk mencuba kepakaran nujun xpak belalang ni. aku pun 'klik' la. 1st, tahun 2018.. mak aii lame giler umo 33 baru kawin. xpe cuba lagi. 2nd, 2010. mengarut la, dah nak abis da 2010. 3rd, 2020. hahaha. penat aku nk kira umur brape so aku cuba lg. last try. P.Ramlee cakap bleh 3 kali je. tp aku yg keras kepala nk try gak. mane tau ok. huhuhu. and result dia 2011. yeah! tahun depan. dat means da kenduri la kat umah. tp mane tahu pengantin dia bukan aku tp akak aku.. hua3..
anak sape ni? yang pasti bukan aku.

2- Bagaimana ciri2 anak anda? camni la contoh soklan dia.
aku tertanya2 jugak cam ne rupe anak aku. keturunan aku. walaupun xda calon suami tp mane tahu bila dah tau ciri2 anak da same ngan list2 calon2 skung. hahaha. gurau jek k. yang ni aku hanya buat 1 cobaan sahaja. malas nk layan sbb dah tahu mengarut. yang pasti jawapan dia cam xlogik. layan~~~

Bila korang dapat anak??



3- bila aku dapat anak?? umur brape?
best soklan dia. pasti aku nk tahu bila aku nak dapat baby. dan jawapan bila aku dah 'klik' pada umur aku 38 tahun. aduh!! lame lagi. cubaan kedua 26 tahun, dat means tahun depan la. how? skung pun xkawin lg. masih xpuas hati aku try cubaan ketiga, 16 tahun. ayoyo00 dah lepas lak. sure dia salah check anak orang lain. last cubaan umur 31 tahun. layan je beb.. bukan betul pown~~

sape2 yang dah try mst tergelak kan & sure mata korang pusing2 tgk jawapan. dan korang pun sure tahu smua tu hanya satu mainan. jangan sampai percaya dah la..

p/s:- korang setuju ke dgn jwapan dorang??

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...