akU buKan !nsaN sempuRna...
Hanya Cuba Menjad! $emPurna...
Friday, September 24, 2010
ALMOND LONDON
BAHAN-BAHAN:-1 cwn mentega3/4 cwn gula halus2 biji kuning telur3 cwn tepung gandum1 sudu kecil serbuk penaik50 gm serbuk badam200 gm badam1 sudu kecil esen vanilaHIASAN:-50 gm badam cincang700 gm coklat masakanCARA-CARANYA:-1- Pukul mentega dan gula sehingga kembang2- Masukkan telur dan esen vanila. Pukul lagi3- Masukkan serbuk badam dan tepung sedikit demi sedikit4- bentukkan biskut dan masukkan kacang kedalamnya5- bakar sehingga masak selama 10-15 minit dengan suhu 1806- cairkan coklat masakan (double boil)7- celupkan biskut yang telah masak dengan coklat dan masukkan kedalam kertas acuan8- hias dengan badam cincang tadi dan sejukkan sebelum simpan di dalam bekas kedap udarap/s:- > badam mestilah dibakar selama 5 minit sebelum digunakan> badam cincang juga boleh dibakar sekejap supaya lebih sedap> saiz biskut jangan terlampau besar atau panjang kerana ia akan kembang bila masak
No comments:
Post a Comment