Friday, September 24, 2010

ALMOND LONDON

BAHAN-BAHAN:- 1 cwn mentega 3/4 cwn gula halus 2 biji kuning telur 3 cwn tepung gandum 1 sudu kecil serbuk penaik 50 gm serbuk badam 200 gm badam 1 sudu kecil esen vanila HIASAN:- 50 gm badam cincang 700 gm coklat masakan CARA-CARANYA:- 1- Pukul mentega dan gula sehingga kembang 2- Masukkan telur dan esen vanila. Pukul lagi 3- Masukkan serbuk badam dan tepung sedikit demi sedikit 4- bentukkan biskut dan masukkan kacang kedalamnya 5- bakar sehingga masak selama 10-15 minit dengan suhu 180 6- cairkan coklat masakan (double boil) 7- celupkan biskut yang telah masak dengan coklat dan masukkan kedalam kertas acuan 8- hias dengan badam cincang tadi dan sejukkan sebelum simpan di dalam bekas kedap udara p/s:- > badam mestilah dibakar selama 5 minit sebelum digunakan > badam cincang juga boleh dibakar sekejap supaya lebih sedap > saiz biskut jangan terlampau besar atau panjang kerana ia akan kembang bila masak

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...