Saturday, September 25, 2010
SEMPERIT LAYU
BAHAN-BAHAN:-
250 gm butter
1 cwn gula
1 biji kuning telur
1/2 sudu kecil vanilla
sedikit pewarna kuning
1 cwn tepung jagung
1/2 cwn tepung kastad
4 cwn tepung gandum
1 sudu serbuk penaik
HIASAN:-
ceri cincang
CARA-CARANYA:-
1-Pukul butter dan gula sehingga kembang
2- masukkan telur. pukul sekejap
3- masukkan vanilla dan pewarna kuning.
4- masukkan tepung sedikit demi sedikit sehingga menjadi doh
5- terap menggunakan acuan semperit dan hias dengan ceri
6- bakar sehingga masak pada suhu 180 selama 10-15 minit
7- sejukkan dan simpan di dalam bekas kedap udara
p/s:-
>jika adunan lembik tambah sedikit tepung gandum
>semua tepung harus diayak bersama
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment