Saturday, September 25, 2010

SEMPERIT LAYU

BAHAN-BAHAN:- 250 gm butter 1 cwn gula 1 biji kuning telur 1/2 sudu kecil vanilla sedikit pewarna kuning 1 cwn tepung jagung 1/2 cwn tepung kastad 4 cwn tepung gandum 1 sudu serbuk penaik HIASAN:- ceri cincang CARA-CARANYA:- 1-Pukul butter dan gula sehingga kembang 2- masukkan telur. pukul sekejap 3- masukkan vanilla dan pewarna kuning. 4- masukkan tepung sedikit demi sedikit sehingga menjadi doh 5- terap menggunakan acuan semperit dan hias dengan ceri 6- bakar sehingga masak pada suhu 180 selama 10-15 minit 7- sejukkan dan simpan di dalam bekas kedap udara p/s:- >jika adunan lembik tambah sedikit tepung gandum >semua tepung harus diayak bersama

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...